“Ben je wel een beetje lief voor jezelf?” vroeg iemand mij. “Tuurlijk!” zei ik gelijk, maar deze interessante vraag heeft me nog wel even beziggehouden. Ben ik dat echt? 
 
De keren dat ik niet hoefde te sporten van mezelf bijvoorbeeld, omdat ik ook best een avondje op de bank verdiende.
 
Wat is lief zijn voor jezelf? Dat? Want eigenlijk baalde ik dan achteraf juist en werd ik er lamlendig van? De schop onder mijn kont die ik mezelf gaf om het sporten echt weer op te pakken was misschien liever.
 
Met een big smile van oor tot oor volgde ik mijn eerste sportles weer. Een moment bewust bezig met mijn lijf. Even geen moeder, partner, VA of wat dan ook zijn. Geen gedachten, geen verwachtingen. Alleen even me, myself and Irene. Mezelf een moment voor mezelf gunnen.
 
Daar word ik blij van. En na zo’n uurtje kan ik de wereld weer aan. 
 
Soms is het best moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Gezin, werk, vrienden, studeren, huishouden, familiebezoeken, sporten, verjaardagen, koken, boodschappen, uitjes. Oh ja en het voornemen om elke dag te mediteren. Nog iets ‘dat moet’. Ik moet al zoveel..
 
En wat doe ik dan? Dan streep ik de dingen weg die ik eigenlijk juist nodig heb en zaken die me energie kosten blijf ik wel doen.
 
Herkenbaar? Geef dan heel snel een schop onder je kont! 🙂
 
Waar krijg jij weer energie van?
Een stuk wandelen met de hond? Een boek lezen? Bakken? Tekenen? Een avond uit met vrienden? Meditatie?
 
Geen tijd daarvoor, omdat het ondernemen en alles dat daarbij hoort je volledig opslokt? Misschien moeten dan wat alarmbellen gaan rinkelen. Dat houdt geen mens vol. Wil je een keer met mij sparren over jouw energievreters en energiegevers? En hier concrete acties aan verbinden (oftewel: een schop onder je kont nodig)? Je kunt een gratis skypegesprek van 30 minuten met mij aanvragen via info@blijsupport.nl. Wees lief voor jezelf! En blij. 🙂